Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Patrick Glöckner 2e assistent-coach

Patrick Glöckner werd vandaag aangetrokken als de 2e assistent-coach van Olaf Janssen. FC St. Pauli heeft zo de technische staf voor het komende seizoen compleet. De 40-jarige coach tekende vandaag een overeenkomst tot 30 juni 2019.

“Ik ben blij dat onze staf nu compleet is. Ik ben er zeker van dat Patrick de laatste tekorten die we nog hadden zal opvullen. Ik ken Patrick al meer dan 10 jaar, ik heb nog met hem samen gespeeld bij Eintracht Frankfurt. We zijn steeds contact blijven houden en we hebben vaak over voetbal gefilosofeerd. Patrick heeft in het voorjaar met glans zijn diploma van voetballeraar behaald en behoort bij de generatie hongerige trainers, dit zal mij en Markus Gellhaus zeer goed doen “zei hoofdcoach Olaf Janßen.

Voor Patrick Glöckner is de wissel naar Millerntorn een volgende stap in zijn carriere. “Dat mijn eerste stap als voetballeraar me naar FC St. Pauli brengt stemt me bijzonder vrolijk. Niet alleen omdat ik deze stap zet naast mijn ex medespelers Olaf Janßen en Markus Gellhaus, maar ook omdat FC St. Pauli een club die bekend is over de grenzen van Duitsland heen. Ik ben er zeker van dat ik hier veel zal leren en me verder kan ontwikkelen”, aldus de 40-jarige.

Klokkenluider trainde eerst als assistent-coach het tweede team van FSV Frankfurt en was hoofdtrainer van JFC Frankfurt. Hij was ook assistent-coach van de U19 en het tweede team van Eintracht Frankfurt.

Voor zijn trainersloopbaan was de in Bonn geboren Patrick profspeler bij Stuttgarter Kickers, Eintracht Frankfurt, Kickers Offenbach en FSV Frankfurt.