Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Succesvolle 2e speeldag voor blindenvoetballers FCSP

Het afgelopen weekend vond in Dortmund het tweede speelweekend van de Blinden Bundesliga plaats. Onze Kiezkickers hebben er uitstekende zaken gedaan want al de 3 de wedstrijden leverde de volle buit op. 9 punten en een doelpunten saldo van 16:0, zeer sterk van onze helden.

De eerste wedstrijd van de 2e speeldag was op zaterdag 10 juni tegen de gastgever Borussia Dortmund.  BVB werd door de deskundigen als een mogelijke kanshebber voor de titel getipt. Dat was buiten Jonathan Tönsing gerekend die met een hattrick in de eerste helft al snel een streep door de rekening van BVB trok.
In de tweede helft zorgden Paul Ruge, Michael Löffler en Serdal Celebi voor een knappe 6:0 overwinning.

Onze Duitse nationaal speler Jonathan Tönsing liet al eerder zijn kunstjes kijken tegen Aziz Bouhaddouz: KLIK! 

In de namiddag stond met een wedstrijd tegen record kampioen MTV Stuttgart een veel moeilijkere opdracht op het programma. In een hard bevochte wedstrijden creëerde onze bruin-witte helden de ene kans na de andere maar de doelman van Stuttgart gaf geen krimp.
Toch wisten onze Kiezkickers te winnen toen vlak voor tijd Jonathan Tönsing,op vrije trap, alsnog de 1-0 tegen de touwen trapte.

Voor de 3e wedstrijd was het 26 uur wachten. Zondag 11 juni werd de 3e wedstrijd gespeeld tegen SG TSV 1860 München / Viktoria Berlin.
Van vermoeidheid was er duidelijk geen spraken en FCSP legde de gehele match zijn wil op.
Het werd uiteindelijk 9-0.
Doelpunten van Jonathan Tönsing ( vijf doelpunten), Paul Ruge (drie doelpunten) en Philipp Versen met zijn eerste Bundesliga doelpunt.

Beelden op YouTube : FCSP-Blindenfussball
Website Blindenvoetbal : www.blinden-fussball.de
Artikel en Foto : www.fcstpauli.com