Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Clemens Schoppenhauer naar FCSP

FC St. Pauli heeft een nieuwe centrale verdediger aangetrokken: Clemens Schoppenhauer (*23-02-1992) komt over van de Würzburger Kickers.
De 25-jarige Clemens kwam met FC St. Pauli tot een overeenkomst voor 2 seizoenen.Het contract loopt tot 30 juni 2019.

“We zijn verheugd met Clemens een centrale verdediger aangetrokken te hebben, Hij past ook nog eens volledig in onze aanwervingspolitiek. In de onderlinge gesprekken werd snel duidelijk dat Clemens niet sportief maar ook qua karakter heel goed zal passen in ons elftal”, aldus sportief directeur Andreas Rettig.

Voor Clemens Schoppenhauer is de overstap naar Millerntor een volgende sportieve stap: “Deze transfer was heel belangrijk voor mij, St. Pauli heeft geweldige fans en is een club die zowel nationaal als internationaal bekend is. Ik kom in een zeer professionele club terecht. Ik wil hier verder leren om me in de 2e Bundesliga door te zetten. ”

Schoppenhauer kreeg zijn opleiding in de jeugd bij SV Werder Bremen en speelde er op U23 niveau. Van daaruit verhuisde hij naar Würzburg, waar hij als basisspeler verantwoordelijk was voor 2 promoties.

Seizoen 2016-2017 speelde hij 31 wedstrijden (1 doelpunt) voor de Würzburger Kickers
In totaal speelde hij de afgelopen 3 jaar 104 keer (3 goals) in drie verschillende competities voor de Kickers.

Bron Artikel & foto: www.fcstpauli.com