Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

FSCP Blinden starten met nederlaag

De openingsdag van de blindenvoetbal Bundesliga werd gehouden in de schaduw van de Berlijnse Olympisch Stadion. Als voorprogramma van de DFB Cup finale verloren onze blinde Kiezkickers van de vice-kampioen Chemnitzer FC met 0-2

De sterke en robuuste Chemnitzer kwamen verdiend 0-2 voor, door 2 doelpunten van Robert Mattes. Ondanks twee 8-meters slaagde de bruin-witte er niet in om een doelpunt te maken bij nationaal doelman Sebastian Themel (CFC). De strafschoppen werden gemist door Jonathan Tönsing en  Serdal Celebi

De nederlaag was teleurstellend, vooral omdat de Kiezkicker de hemelblauwen enkele malen in de voorbereiding hadden verslagen.
Over twee weken staan de eerste speeldagen bij clubs op het programma. Dan zal het gelukkig terug onder normale omstandigheden zijn.
Een speelveld zoals in Berlijn, waar het gras dan weer lang is en dan weer kort, ziet er goed uit voor de buitenstaander maar brengt een extra handicapt met zich mee voor de blinde spelers..

De tegenstanders van de 2e ronde blinde Bundesliga bij BVB Dortmund op zaterdag (10.06.) en zondag (11.06.) zijn gastheren Dortmund, mogelijke outsider voor de titel, record kampioen MTV Stuttgart en het syndicaat SG Viktoria Berlin / 1860 München.

Ahoy met Voy!