Kauczinski:” De wedstrijd heeft plezier gedaan”

Een wedstrijd die doelpunten had verdiend. Want in de doelloze puntendeling tussen FC St. Pauli en Eintracht Braunschweig hadden beide teams vaak offensief gespeeld en goede kansen bij elkaar gespeeld. “We hebben geweldige kansen gehad”, herinnerde Kauczinski zich en bewonderde met name zijn spitsen duo Sami Allagui en Aziz Bouhaddouz. “Ik moet voor beiden een lans breken: ze weten hoe de ander beweegt en bewijzen steeds een grote toewijding in elk wedstrijd.” 

Niettemin, FCSP heeft met 27 doelpunten in 26 wedstrijden de derde slechtste aanval van de 2e Bundesliga. “De cijfers liegen niet en we moeten dit onder ogen zien,” zei de trainer. “We moeten voor het doel doeltreffender zijn – dat is vervelend en het is niet wat wij ons voorstellen” Toch de wedstrijd gaf de 29.546 toeschouwers in het uitverkochte Millerntor Stadion een positieve indruk hoe FC St. Pauli met de totale inzet zijn stempel gedrukt had op de wedstrijd.

En alhoewel de technische staf gedraaid op verschillende posities roteerden en rekening moest houden met de geblesseerde Waldemar Sobota (fascia plantaris) en Lasse Sobiech (enkelband) was er in ieder geval goed nieuws uit de ziekenboeg meldde Kauczinski. “Lasse zal het einde van de week beslissen of hij een optie is voor de volgende wedstrijd,” aldus 48-jarige onthuld. “Luca Zander bouwt langzaam op en zal nog niet beschikbaar zijn. Bij Christopher Buchtmann ben ik ondertussen  optimistisch dat hij aan het einde van het seizoen nog voor ons zal spelen.”

Voor de interland pauze willen de Kiezkickers de weg vrijmaken om het klasse behoud veilig te stellen. “In beide richtingen is nog niets beslist – het zal heet blijven,” analyseerde Kauczinski de spanning horende bij dergelijke wedstrijden. “Ik vertelde het team dat het spel echt plezier gedaan had.” In de komende dagen worden de jongens (17,3 za, 13 uur) op scherp gezet voor een succesvolle wedstrijd bij 1. FC Kaiserslautern. “Ik kijk ernaar uit naar de wedstrijd op de Betzenberg, dat weer spannend zal zijn,” blikte de trainer vooruit.

www.fcstpauli.com