Mannen FCSPWeetjes over Jahn Regensburg

16 November 2017by FCSP Belgium

Na de derde internationale break van het seizoen en de succesvolle oefenwedstrijd  tegen Odense BK krijgen onze Kiezkickers het bezoek – zondag 16 november 2017 13u30 – van SSV Jahn Regensburg. We hebben de promovendus van dichterbij bekeken en enkele feiten op een rij gezet.

Al vijf overwinningen

Na 1 seizoen in de 2e Bundesliga degradeerde SSV Jahn Regensburg in het seizoen 2012-2013 terug naar de 3e Liga. Destijds behaalden de Oberpfälzer slechts 19 punten en hadden een doelsaldo van -29 op het einde van het seizoen. In het huidige seizoen heeft Regensburg na 13 wedstrijden al vijf overwinningen geboekt dat is al 1 meer dan in het seizoen 2012-2013.

Geen gelijkspel

Als het enige team in de competitie heeft het team van hoofdcoach Achim Beierlorzer nog geen enkele keer gelijk gespeeld. Na 13 wedstrijden heeft het elftal vijf overwinningen en acht nederlagen, de behaalde 15 punten is momenteel goed voor een 13e plaats in de rangschikking. Vóór de internationale break waren er 2 belangrijke overwinningen voor Jahn, eerst versloeg het 1. FC Kaiserslautern met 3-1, daarna klopte het SpVgg Greuther Fürth met 3: 2.

Minste geld

Met een ‘mini-marktwaarde’ van slechts ongeveer 8,4 miljoen euro ( bron: transfermarkt.de ) heeft Regensburg verreweg de goedkoopste ploeg in de competitie. De clubs die achter SSV in de rangschikking staan – Greuther Fürth (15,6 miljoen), VfL Bochum (16,1 miljoen) of Dynamo Dresden (17,1 miljoen) – hebben een spelers marktwaarde die dubbel zo hoog. Bijzonder opmerkelijk: Er zijn twaalf spelers in het elftal die ook in het seizoen 2015/2016 in de Liga Beieren (4e klasse) speelde voor Regensburg.

Oliver Hein

Ondanks zijn 27-jarige leeftijd speelde Oliver Hein reeds 200 wedstrijden voor de Jahn. De in Straubinger geboren speler kwam in 2009 over van Dingolfing naar de U19 van Jahn. Sindsdien is Hein drie keer gepromoveerd en tweemaal gedegradeerd in acht seizoenen, hierbij speelde hij in 3 verschillende Liga’s. Hein staat op de tweede plaats op de recordlijst van Jahn, voor hem staat Stefan Binder met 254 wedstrijden.

Duel sterk duo

Aan de kant van Regensburg presenteren Marvin Knoll en Sebastian Nachreiner zich dit seizoen zeer duelkrachtig. Knoll staat op de achtste plaats met 65,3 procent gewonnen duels, Nachreiner staat met 62 procent gewonnen duels op rang 13. Ter vergelijking: Lasse Sobiech (71,9 procent) staat momenteel 1e in de ‘duel sterkste’, Christopher Avevor (67,5 procent) staat op de vijfde plaats.

Doorgestoten

Na degradatie naar de Regionalliga Bayern in 2015 vocht de Oberpfälzer zich in twee jaar terug naar de 2e Bundesliga. De toenmalige coach Heiko Herrlich slaagde, na promotie naar de 3 Liga meteen de plaats voor de nacompetitie vorig seizoen. In de degradatiewedstrijden tegen TSV 1860 München slaagde Jahn er zelfs in te promoveren naar de 2e Bundesliga. Na dit succes verkoos de trainer Herrlich in te gaan op het aanbod van Bayer 04 Leverkusen en verhuisde hij naar de Bundesliga. In Regensburg nam Achim Beierlorzer de leiding over.

Bron : www.fcstpauli.com

WIL JE LID WORDEN VAN ONZE FANCLUB?

OVER FCSP BELGIUM

Welkom bij de Belgische officiële supportersclub van FC St Pauli. Onze eerste bedoeling is alle fans verzamelen en gezamelijk met auto's naar uitwedstrijden van onze Kiezkiekers te gaan. Iedereen is bij ons welkom maar open moet staan voor de mening:
- Anti Nazi's
- Vluchtelingen welkom
- Tegen Racisme
- Tegen Fascisme
- Tegen Homofobie

Inschrijven nieuwsbrief

Je gegevens worden beschermd onder voorwaarden GPDR

Twitter

@FCSP_Belgium - 5 uren

ik wens elke politieker in België een vader als ... elke zondag de vraag wat heb je voor de mensen gedaan…

@FCSP_Belgium - 5 uren

RT :

@FCSP_Belgium - 5 uren

RT : A statement from Braunweisshilfe on the recent, indiscriminate attack on St Pauli fans by state police, translated into Eng…

INSTAGRAM

Alle rechten voornbehouden © copyright aan desbetreffende eigenaars. Foto's dienen ter illustratie

Notice: Undefined variable: font_family in /customers/3/0/e/fcstpauli-belgium.be/httpd.www/wp-content/plugins/gdpr-cookie-compliance/moove-modules.php on line 282